Γέννημα Αθηναίος, θρέμμα Εξαρχειώτης και κάτοικος Κουκακίου, ηθοποιός με διαδρομή 40 χρόνων στο επάγγελμα, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του Κώστα Καραγιώργη στην υποκριτική και είχε τη μοναδική ευκαιρία να τον υποδυθεί σε μια τηλεοπτική σειρά που αγαπήθηκε από το κοινό, κάνοντάς τον ευρύτερα γνωστό.
Ο Νίκος Καραγιώργης φέτος πρωταγωνιστεί στην Παραλία της ΕΡΤ1 στον ρόλο του ενωμοτάρχη και θεωρεί ότι τα πάντα είναι πολιτική. Πιστεύει στις ιδεολογίες και στην Αριστερά, έχει άποψη για την σημερινή πολιτική συγκυρία, δηλώνει στρατευμένος στην υπηρεσία των δικαίων του κλάδου του που τον εξέλεξε στην προεδρία του ΣΕΗ μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Σπύρου Μπιμπίλα, περιγράφει το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και τις προτεραιότητές του με τις οποίες σκοπεύει να οδηγήσει σε μια νέα εποχή το Σωματείο Ηθοποιών, ενώ σε στιγμές ανάγκης δούλεψε σε εργοστάσιο ξυλείας για να μεγαλώσει τα παιδιά του. Επίσης, σχολιάζει την επικαιρότητα και στρέφει το φακό στα καλώς και τα κακώς κείμενα της πολιτικής ζωής του τόπου.
Για όλα αυτά και για άλλα πολλά μιλά στον Αθήνα 984 προσκεκλημένος του Δημήτρη Τζιβελέκη στην εκπομπή «Ο επισκέπτης της έβδομης ημέρας».
Αναλυτικά σημεία από τη συνέντευξη του Νίκου Καραγιώργη:
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΟ ΣΕΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ-
«Τα πάντα είναι πολιτική και τα πάντα είναι θέατρο… Το ΣΕΗ είναι συλλογικό όργανο και όχι ενός ανδρός αρχή. Προϋπόθεση για ένα σοβαρό, αποτελεσματικό Σωματείο προσανατολισμένο στη λύση προβλημάτων, δεν αποτελούν τα πρόσωπα του Προέδρου ή η σύνθεση του ΔΣ. Χρειάζεται να το αγκαλιάσει ο κλάδος και να μετέχει ενεργά στις δράσεις για τη λύση των εκάστοτε ζητημάτων, θεωρώντας τα προσωπικό καθήκον. Μπορεί η πρόσφατη εκλογή μου στην προεδρία του ΣΕΗ να ξάφνιασε, αλλά φέτος κλείνω 40 χρόνια στο Ταμείο, ενώ είμαι μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου 28 χρόνια. Ακόμα, υπήρξα υπεύθυνος για τα ΔΗΠΕΘΕ, υπηρέτησα το ΣΕΗ από τη θέση του Ταμία, του Αντιπροέδρου, η δράση μου ήταν πάντοτε ζωντανή και δεν έχω λείψει από καμία συνέλευση όλο αυτό το διάστημα. Έζησα μεγάλες στιγμές και ωραίους συνδικαλιστικούς, πολιτιστικούς αγώνες στο ΣΕΗ που έχει ήδη συμπληρώσει έναν αιώνα λειτουργίας. Πρόκειται για το τρίτο Σωματείο που ιδρύθηκε στην αυγή του 20 αιώνα στη χώρα, μετά τους λογιστές και τους τσαγκάρηδες…. ..Θέλω να οδηγήσω το ΣΕΗ στο επόμενο βήμα. Στις ράγες μιας λογικής που λέει ότι χρειάζεται να μιλάμε λιγότερο και να ακούμε περισσότερο. Να προσπαθήσουμε να να ενώσουμε διαφορετικές φωνές για να ξαναγίνουμε επάγγελμα και να ξεμπλοκάρουμε από χρόνιες αγκυλώσεις, όπως πχ η έλλειψη συλλογικών συμβάσεων και η κλαδική σύμβαση με το χώρο του ελεύθερου θεάτρου».
*ΓΙΑ ΤΟ ME TOO: ΤΟ ΣΕΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ- ΔΕΙΓΜΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ-
«Το ΣΕΗ δεν δικάζει. Στέκεται όμως πολιτικά απέναντι στην έμφυλη βία και κάθε είδους κακοποιητική συμπεριφορά, καθώς πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο με πολιτικά χαρακτηριστικά… Τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να κοιτάξουν τις προτάσεις των γυναικείων οργανώσεων, για να χτυπηθούν τα αίτια κι όχι μόνον τα περιστατικά. Αποτελεί άλλωστε δείγμα εξυπνάδας το να μπορείς να ακούς τους συνομιλητές σου, τους άλλους γενικότερα.»
*ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ: ΜΗ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Δ.ΒΑΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
«Λυπηρές και απόλυτα καταδικαστέες οι δηλώσεις του Δημήτρη Βαρζόπουλου, ο οποίος μιλώντας ως υφυπουργός Υγείας και με την ιδιότητα του ψυχιάτρου, απέδωσε βιολογική επεξήγηση στο φαινόμενο, λέγοντας ότι το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί από τη φύση κυνηγά την τροφή ενώ το θηλυκό προορίζεται να τίκτει…Αυτή η συμπεριφορά δεν συνδέεται με τον ανθρώπινο γενετικό κώδικα, αλλά με τη δομή της κοινωνίας και το εργασιακό περιβάλλον, που σημειωτέον δύσκολα για να μην πω καθόλου ειδικά στον ιδιωτικό τομέα προσλαμβάνονται εγκυμονούσες».
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ: ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΌ ΚΩΔΙΚΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
«Δεν είναι σοβαρές, ούτε και μπορούν να γίνουν ανεκτές αυτές οι συμπεριφορές, που σύμφωνα με τις αλλαγές Παρασκευόπουλου στον Ποινικό Κώδικα, πριν από τις τωρινές, έγιναν πλημμελήματα αντί για κακουργηματικές πράξεις».
*ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΤΙΚΗ: ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
«Ήμουν υποψήφιος για την Αθήνα με τον συνδυασμό της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ του Νίκου Σοφιανού, επειδή με ενδιαφέρουν τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες μεγάλωσα ζώντας για χρόνια στη Νεάπολη και στο Κουκάκι. Είμαι πολιτικοποιημένος και πολιτικά ανήκω σε συγκεκριμένο χώρο»
Στη συνέχεια, ο Νίκος Καραγιώργης χαρακτήρισε «αναμενόμενο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», απέδωσε το εύρος της αποχής στην «ατζέντα που επέλεξαν τα δύο βασικά κόμματα και στην αντιπαράθεση με όρους προσωπικής κόντρας των αρχηγών τους για το ποιος είναι πλουσιότερος, απέναντι σε έναν κόσμο που βλέπει τις τιμές στα σούπερ μάρκετ να αυξάνονται συνεχώς».
Έκανε λόγο για «πανευρωπαϊκή κρίση της Κεντροαριστεράς με μια γενικότερη κρίση ταυτότητας και στρατηγικής να διαπερνά το χώρο, που έρχεται πια αντιμέτωπος με τα αδιέξοδά του στον απόηχο της πολυετούς διακυβέρνησης της Ευρώπης και της ΕΕ».
Κλείνοντας, σχολίασε με νόημα: «Το που συχνάζει κανείς είναι πολύ σημαντικό. Ο κ Κασσελάκης συχνάζει στις Σπέτσες και στις ΗΠΑ. Ο κ. Κουτσούμπας πάλι, μεταξύ ΛΑΡΚΟ και Νοσοκομείων καθώς έχουμε εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Ένας αριστερός ηγέτης πηγαίνει στους χώρους όπου υπάρχει το πρόβλημα των ανθρώπων.. »
ΠΗΓΗ
https://athina984.gr/2024/06/23/n-karagiorgis-ta-panta-einai-politiki-kai-ta-panta-theatro/