Παρελθόν από τη Hellenic Train αποτελεί ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ.
Ο γνωστός συνδικαλιστής ενημερώθηκε για την ξαφνική απόλυσή του με εξώδικο που του έστειλε η εταιρεία.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στη Hellenic Train.
Η απόλυση έρχεται περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές στο σωματείο των μηχανοδηγών, στις οποίες ο Κ. Γενιδούνιας θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία.
Μιλώντας Σύμφωνα με δηλώσεις του ο συνδικαλιστής ξεκαθάρισε:«Δεν αποχώρησα, με απέλυσαν. Έχουν θυροκολλήσει κάτι στο σπίτι μου, τώρα μιλάω με τους δικηγόρους μου».
Αιτία της απόλυσης, εκτίμησε πως είναι οι εκλογές στο σωματείο των μηχανοδηγών: «Ο λόγος είναι ότι επέστρεφα στα συνδικάτα. Θα ήμουν υποψήφιος στις εκλογές που είναι σε 10 ημέρες στο σωματείο των μηχανοδηγών. Μάλλον τους ενόχλησε, δεν ξέρω, θα δούμε».
Ο Κ. Γενιδούνιας δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Μάλιστα, ο ίδιος είχε υποβάλει αίτημα προκειμένου να καταθέσει, σημειώνοντας πως την κλήση του έχει ζητήσει και η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού.
Newsroom