Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, Γεράκι, της Αμαλιάδας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά που καίει δασική έκταση.
Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Αστεραίικα, του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία, λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή Γεράκι.
Σύμφωνα με το μήνυμα, οι κάτοικοι καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Δεν απειλούνται μέχρι τώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατοικημένες περιοχές από την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση, στην περιοχή Γεράκι, της Αμαλιάδας.
Στο σημείο επιχειρούν ενισχυμένες επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 85 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 18ης ΕΜΟΔΕ, 27 οχήματα, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.
Παράλληλα, το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

