Η μετάλλαξη Μu, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο, είναι “ενδεχομένως ανησυχητική”, γιατί παρουσιάζει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και μικρότερη ανταπόκριση στις εμβολιαστικές κινήσεις επεσήμανε ο επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης της πανδημίας της Pεριφέρειας Αττικής Πάνος Ευσταθίου μιλώντας στην εκπομπή “ΠΕΙΡΑΙΑΣ 24” με τον Βασίλη Ταλαμάγκα.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επικεντρώνεται κυρίως στην παραλλαγή Δέλτα είπε ο κ. Ευσταθίου, αλλά “παρακολουθεί επίσης και άλλες παραλλαγές που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν, όπως η Λάμδα (που ταυτοποιήθηκε στο Περού) και πιο πρόσφατα η Μu”.
Πάνος Α. Ευθυμίου Ορθοπαιδικός-Χειρουργός Δρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων
Η παραλλαγή Μu μπορεί να είναι ενδεχομένως πιο ανησυχητική, επειδή θα μπορούσε να δείχνει έναν ενδεχόμενο κίνδυνο ανοσοποιητικής διαφυγής (αντίστασης στα εμβόλια, ενώ αυτήν την ώρα ο EMA συζητάει με τους κατασκευαστές την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της παραλλαγής Μu.