Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερη για το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού . Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι η κοινωνική ένταση διαχέεται πλέον σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την αμφισβήτηση κατοίκων και τοπικών φορέων, οι οποίοι αντιδρούν στη μεταφορά προσφύγων-μεταναστών στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης των νησιών.
Εκτός ελέγχου είναι και η κατάσταση στα νησιού του Αιγαίου ,παρά τις προσπάθειες αποσυμφόρησης , με μια εικόνα που συνάδει με το χαοτική.
Τα γεγονότα της Λέσβου προβλημάτισαν πολλούς .
Αν για κάποιους έχει σημασία η σημειολογία ,δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η ένταση συνδυάστηκε με την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία στην βουλή για τις ΜΚΟ .
Οι υπεύθυνοι δεν πρέπει. να ξεχνάνε ότι οι όποιες μαζικές, κατευθυνόμενες η μη κινητοποιήσεις, εύκολα μπορεί να να εγκληματοποιηθουν.
Στην δύσκολη σημερινή συγκυρία για τα εθνικά μας ζητήματα ,οι κίνδυνοι είναι πολλοί .
Είναι κίνδυνοι που πιθανά σχετίζονται με ενέργειες και κύκλων εκτός Ελλάδος για δημιουργία όξυνσης . Το σκηνικό φαντάζει οργουελικό . Οι δυστυχείς πρόσφυγες να γίνονται έρμαια υπόπτων μικροπολιτικών επιδιώξεων των θυτών ,με έμμεσο στόχο τα εθνικά μας θέματα .
Η Ελλάδα δολιχοδρομεί σε καταστάσεις πρωτόγνωρες .
Η πολιτική αντιπαράθεση στο θέμα του προσφυγικού φυσικά και δεν μπορεί να εκλείψει . Θέλει όμως σοβαρότητα και σύνεση ,υπό το πρίσμα πάνα ,των «ιδιαίτερων» καιρών που ζούμε .
Αν για κάποιους η ένταση στην Λέσβο ήταν άλλο ένα γεγονός , εμείς θα τους πούμε ότι η ένταση στο νησί ήταν το γεγονός .
Εκείνο που μπορεί να στοχεύσει στην εσωτερική συνοχή .
Η Ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα .
Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να κάνουν τους πάντες σοφότερους .