Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης.
Η απολογία Τζιωρτζιώτη για την φονική έκρηξη στο εργοστάσιο Τρικάλων που στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες κράτησε σχεδόν 5 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας, ο ανακριτής έδειξε βίντεο και φωτογραφίες στον ιδιοκτήτη της Βιολάντα που δήλωσε συγκλονισμένος από την έκρηξη και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχε αυτός ο κίνδυνος και ότι στον χώρο αυτό έπαιζαν τα παιδιά του, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο ιδιοκτήτης υπέδειξε ανθρώπους που υπέγραφαν, υπέδειξε συνεργάτες του που είχαν την ευθύνη για πολλά πράγματα και φέρεται να είπε ότι έφτασε πολύ αργά στα αυτιά του το θέμα της οσμής.
Η διαρροή του προπανίου, δηλαδή η αιτία της έκρηξης, είχε γίνει αντιληπτή στη «Βιολάντα» μήνες πριν από το δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2026.
Η διεύθυνση και η ιδιοκτησία της βιομηχανίας ήταν ενήμερες, κανείς όμως δεν πήρε στα σοβαρά τη θανάσιμη απειλή. Άλλωστε, κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά, από ό,τι φαίνεται, το ζήτημα της ασφάλειας, των σχεδίων εκκένωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή κινδύνου, την εκπαίδευση και την εξάσκηση των εργαζομένων στα πρωτόκολλα ασφαλείας.

