Τα περαιτέρω βήματα του ΠΑΣΟΚ υπό το βάρος των εξελίξεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ επί τάπητος στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του κόμματος υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία και εγκαλεσε για διασυρμό της χώρας στο εξωτερικό καθώς επίσης για απόπειρα συμψηφισμού.
Τις τελευταίες ώρες, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, παρακολουθούμε συνεχιζόμενες ανυπόστατες τοποθετήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ανυπόστατες διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο τον συμψηφισμό.
Έχουμε να κάνουμε με ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Ένα σκάνδαλο που διασύρει τη χώρα μας πανευρωπαϊκά και που θα κοστίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ στον ελληνικό λαό.
Παράλληλα, ο κ Ανδρουλάκης έθεσε τρία ερωτήματα για τον κ. Μητσοτάκη:
Από πότε γνωρίζει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ;
Γιατί δεν το απέτρεψε με αποτέλεσμα να επιβληθεί ένα τεράστιο πρόστιμο;
Γιατί παρείχε πολιτική κάλυψη στο κομματικό κύκλωμα της Νέας Δημοκρατίας, που έχει πρωταγωνιστήσει στη διασπάθιση ευρωπαϊκών πόρων;
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ δήλωσε επιπλέον ότι δεν μπορεί να πει ότι ξαφνιάστηκε με το κείμενο της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί το ΠΑΣΟΚ , όπως υπενθύμισε, τον είχε ενημερώσει από το 2020 με ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας χτυπώντας του το καμπανάκι του κινδύνου αλλά και προσωπικά με τοποθετήσεις μου το 2023, το 2024 και το 2025 –ακόμη και με επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό-.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως υπεύθυνος για αυτό το νέο μεγάλο σκάνδαλο, που πλήττει τη χώρα μας υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ..
Κατερίνα Παπαβασιλείου
